Grondverzet

Nieuwe bodem

Hippo Tuft is uw perfecte partner voor de renovatie van en/of het aanleggen van een nieuwe rijbodem. Bij voorkeur werken wij daarbij samen met onze vaste grondverzet- en transportrelaties. Dit is efficiënt en door hun jarenlange ervaring weten zij uw bodem zo te bewerken dat u versteld zult staat van het resultaat. Door te werken met vaste partners zijn wij zeker van een spoedig verloop van de werkzaamheden en kent iedereen zijn eigen discipline. Uiteindelijk komt dit de kwaliteit en de prijs ten goede.

De procedure bij aanleg

De wijze van aanleg van een HippoTuft buitenbak is uiterst eenvoudig en verschilt met bestaande systemen van aanleg door deze eenvoud. Allereerst wordt de locatie opgeschoond en de ondergrond in principe waterpas gelegd. Afhankelijk van de omliggende situatie wordt hierbij de vrijkomende grond in depot gesteld om naderhand rondom mee af te werken.Vervolgens wordt de waterbergende onderlaag Hippodrain aangebracht. De dikte van deze laag en het gekozen materiaal garanderen een altijd droge toplaag. Plasvorming is gegarandeerd uitgesloten. Het toplaagmateriaal bestaat uit een door ons zorgvuldig gekozen zandsoort en een non-woven vezel, waardoor slijtage en verteren nihil is. Deze toplaag heeft een dikte van ca. 18 cm. Dit toplaagmengsel wordt door ons op ons depot gemengd en kant en klaar aangeleverd.          

Met dit systeem heeft u geen drainage nodig. Dit heeft een kostenbesparend effect, en bovendien zal een drainage na verloop van tijd dichtslibben en niet meer werken.Met het HippoTuft systeem krijgt het hemelwater ruimschoots de tijd om op natuurlijke wijze zijn weg te zoeken. De buffer van onderlaag en toplaag is zo groot dat wateroverlast onmogelijk is. Ook met de in hevigheid toenemende regenbuien van de laatste jaren.

Tot slot kunnen wij een opsluiting aanbieden die mooi afwerkt en paardvriendelijk is. Door de vorm van de kantstenen is de kans op een blessure van het paard door aanraking met de kant vrijwel onmogelijk.

Uiteraard kan de buitenbak worden begrensd door een hekwerk naar keuze van de klant. Wij leveren ondermeer hardhout en rond door rond systemen.
De totale kosten van aanleg van de bodem offreren wij u graag op aanvraag.